met video’s

GJS verliest van SVW en moet vrezen voor uitschakeling in Proxsys Cup, grote zege Kozakken Boys en LRC

Wedstrijdverslagen Fotoseries Proxsys Cup 5.734 keer gelezen

GORINCHEM/REGIO • In de ‘poule des doods’ is titelverdediger GJS zaterdagavond verliezend aan het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup begonnen. Stadgenoot SVW sloeg voor zo’n 1000 toeschouwers toe met 4-1.

SVW, op voorhand ook één van de favorieten, stelde vorig jaar teleur maar liet op de openingsavond ditmaal meteen zien mee te willen doen om de prijzen. Met enkele prachtig uitgespeelde goals kregen de streepjes hun competitiegenoot op de knieën. Doelpuntenmakers: Hicham Farhou (2x), Fadelme Elonga en Abdus Zencirkiran. Bij een 0-2 stand scoorde Sereno Latuhihin tegen.

Voor GJS zal het door dit resultaat erg moeilijk worden om na het succes van vorig jaar de kwartfinales te halen.

In dezelfde poule was LRC Leerdam veel te sterk voor SteDoCo, dat met een combinatie van spelers uit het tweede en derde elftal aantrad. Na een ruststand van 4-0 prijkte er een 5-0 eindstand op het scorebord in De Oosterbliek. Remon van Soest doelpuntte tweemaal. De overige treffers kwamen van Furkan Cetin, Timo Lutters en Merlijn van den Berg.

Poule B
Hardinxveld wist in poule B Leerdam Sport’55 niet van zich af te schudden. Sterker nog, de Leerdammers namen door Brennan Bierie (2x) een 0-2 voorsprong. In de tweede helft was het vooral tegenhouden voor Leerdam Sport en werd het gelijk door doelpunten van Owen Muller en Jesper Buist.

Kozakken Boys pakte in deze poule de koppositie door streekgenoot Dussense Boys kansloos te laten. Ook zonder Werkendamse selectiespelers was het verschil veel te groot: 8-1. Gerard van den Adel en Bruno Romijn waren beiden drie keer trefzeker. Pas in de slotseconden redde Lars Branderhorst de Dussense eer.

Poule C
SVS’65 won de derby tegen Vuren in poule C met 3-1. Christiaan Perrier en Fitim Meha scoorden de Spijkse treffers en Vuren kreeg ook een eigen doelpunt op haar naam. Brett van Vlaanderen deed namens Vuren, waar doelman Tim Ritmeester uitblonk, iets terug.

Asperen en Unitas hielden voor rust gelijke tred (0-0), maar in de tweede helft maakten Shaquille Codrington (2x) en Naser el Mousati het verschil: 0-3.

27 december
Na de kerstdagen, op woensdagavond 27 december, gaat de Proxsys Cup verder met de eerste wedstrijden in poule D, E en F.

• GJS - SVW (1-4).
• LRC - SteDoCo (5-0).
• Dussense Boys - Kozakken Boys (1-8).
• Hardinxveld - Leerdam Sport'55 (2-2).
Asperen - Unitas (Proxsys Cup)
GJS - SVW (Proxsys Cup)
Hardinxveld - Leerdam Sport (Proxsys Cup)
Kozakken Boys - Dussense Boys (Proxsys Cup)
LRC - SteDoCo (Proxsys Cup)
SVS'65 - Vuren (Proxsys Cup)

• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 11/12 mei) 10 minuten geleden
Scheidsrechter van GJS-WSC had autopech, wedstrijd verplaatst naar dinsdagavond 14 mei 10 uur geleden
Daniek Maas vierde nieuwkomer bij Be Ready 10 uur geleden
• Papendrecht - Nieuw-Lekkerland (0-0).
Uitslagen en standen zaterdag 11 mei 2024 11 mei, 16:45
• Nikki Baggerman steekt zijn duim op als hij de ambulance in gaat.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen wordt Tweede Pinksterdag uitgespeeld: 'We hebben als team wel een enorme knauw gehad' 10 mei, 21:39
Lekvogels-doelman Nils van Bruggen kiest voor overstap naar Unitas O23 10 mei, 21:22